Valper

Tidligere Kull

Vi driver ett lite stueoppdrett og vårt mål med vidre avl av shiba er å ha fokus på sunne friske hunder med godt lynne. Vi legger stor vekt på å finne avlshunder med utmerket temprament og lynne. Alle hunder som blir brukt i avl skal være testet for AD/HD.


Vi legger stor vekt på at valpene skal være en del av familien og de vokser opp i selskap med både barn, andre hunder og katt. De er med på alt vi gjør og blir godt sosialiserte før de flytter hjemmefra når de er ca 8 uker.


Alle valper fra oss blir selfølgelig helseskjekket, chippet og vaksinert samt får ormekur før levering. Det følger også med valpepakke med alt valpen trenger den første tiden; teppe med lukt av mamma og søsken, mat, leker, tyggepinner, halsbånd, leiebånd, sele, matskål osv.


Valpekjøpere har mulighet til å komme på besøk å følge opp valpen fra den er ca 4 uker.


Alle som skal kjøpe valp fra oss må komme på besøk minst en gang før valpen skal leveres og vi sender aldri valper med fly alene. Vi ser aller helst at fremtidige valpekjøpere tar turen innom i god tid så vi kan bli litt kjent og ikke minst så valpekjøpere skal kunne se hvordan vi driver og hvordan våre hunder er og har det. 


Anbefaler alle som skal ha seg valp, uavhengig av rase til å kontakte potensielle oppdrettere, fortelle litt om seg selv, hvorfor man har falt for akkurat den rasen man har og hva man ønsker å bruke hunden til. Det å finne en oppdretter som passer hver enkelt krever gjerne at man kontakter flere oppdrettere for å finne den rette for seg. Det jeg anbefaler samtlige som er innom her er å finne en oppdretter man føler man har god komenikkasjon med, en oppdretter som har hund på samme måte som man selv ønsker å ha hund, og ikke minst en oppdretter som har hunder som apelerer til deg som kjøper. 


Når man kjøper valp fra oss følger det med valpepakke med det man trenger til den første tiden med valpen hjemme. Mat, matskål, bånd, sele, leiebånd, leker, tyggebein, teppe med lukt av mamman og div andre ting. Dette gjør vi får å være sikker på at valpen skal ha alt den trenger den første tiden, men også fordi vi synes det er hyggelig å kunne gi litt ekstra til våre valpekjøpere.


Valpen er selfølgelig registrert i NKK og alle som kjøper valp fra Ashiato får med egen kjøpskontrakt fra NKK, itilegg fører vi på noen egene pungter :


Valpen selges som familiehund

Oppdretter skal ha beskjed ved alvorlig sykdom eller død

Oppdretter har førsterett til å kjøpe tilbake valpen om den skal vidreselges. Da betaler vi halv pris inn til valpen er 5 år, etter den tid ingen kompansajon

Valpekjøper skal HD rønke valpen mellom 1 og 2års alder, ved alvorlig grad HD (grad D) betaler oppdretter tilbake 5000kr

Valpekjøper skal gå valpekurs/sosialiseringstrening med valpen før den er 8 månder.

Valpekjøper skal ha fullforsikring på valpen til den er 7 år gammel.

 


Alle disse pungtene er for å best mulig kan ivareta valpen og dens helse og at den får et godt liv.


Vi vil veldig gjerne følge valpen vidre i livet og setter stor pris på å få litt oppdateringer i ny å ne, og selgølgelig å få møte igjen valper fra oss. Vi ønsker å være tilgjengelig for spørsmål 24/7 og her er det ingen spørsmål som er dumme.


 

Ved foravtale gjelder egene regler, ta kontakt om du ønsker å ha hund på foravtale.